Kuvaala

KUVAALA

gallery/kartta

Kuvaalan kylältä löytyy noin kymmenen lapsiperhettä. Lapset kulkevat Rahulan kouluun pääasiassa linja-autolla. Kuvaalan kylällä oli aikaisemmin oma koulu, joka lakkautettiin jo 70-luvulla ja kylä liitettiin tällöin Rahulan koulun piiriin.

 

Kuvaalan kylä on aktiivista maatalousaluetta, jossa on mm. kasvinviljelytila, kaksi lypsykarjatilaa, emolehmätila, sonnikasvattamo, hevostila, yrttitila sekä marja- ja hedelmätila. Kuvaalantien varressa pystyy näkemään aitoa maaseutua viljapeltoineen ja laiduntavine eläimineen. Laiduntavat eläimet ovat lehmiä, vuohia ja lampaita. Heikkilän yrttitilalta löytyy myös aaseja, kanoja, hevosia ja lemmikkilehmiä. Piispan marja- ja hedelmätilalta pystyy käydä itse keräämässä mansikoita, lisäksi tilalla kasvatetaan luumuja, omenoita ja vadelmaa.

 

Muuta yritystoimintaa kylältä löytyy myös, näitä ovat Rahulan Lämpö ja valokuvaaja Mikko Kankainen.

 

Kuvaalan kyläläisille lähellä olevia aktiviteetteja ovat mm. Rahulan koulun salissa järjestetyt jumpat sekä Rahulan seudun maa- ja kotitalousseuran tapahtumat. Rahulan seudun maa- ja kotitalousseuralla on omat nettisivut www.seurantalo.fi osoitteessa.